Notlarınızı podcast’e dönüştüren NotebookLM’e Türkçe dil desteği geldi

Google’ın yapay zeka not tutma aracı NotebookLM‘e notları sesli anlatma özelliği eklendiğini sizlere aktarmıştık. Sesli Özet olarak tercüme edebileceğimiz Audio Overview, sunduğu ses desteğiyle notları adeta bir Podcast’e dönüştürerek kullanıcıların notları dinlemesine imkan tanımaktaydı. Şimdiye kadar İngilizce olarak hizmet veren özellik, artık İspanyolca, Portekizce, Fransızca, Hintçe, Türkçe, Korece ve Çince dahil olmak üzere 50’den fazla dilde destek sunuyor. 

Bunun için NotebookLM’de ekranın sağ üst köşesindeki yer alan ayarlar üzerinden Çıktı Dili’ni seçerek farklı bir dili tercih etmeniz yeterli. Bu alanda dil listesinden seçim yaparak yanıtları istediğiniz dilde alabilir ve Sesli Özeti dinleyebilirsiniz. Google, bunun yalnızca bu özelliğin sunduğu olanaklara dair bir ilk bakış olduğunu belirtti. Şirket, geri bildirimlere göre ürünü geliştirmeye ve iyileştirmeye devam edecek.

Geçen yıl Audio Overviews’u piyasaya süren Google, o dönemden beri özelliği 200’den fazla ülkede kullanıma sundu. NotebookLM’e yeni özellik ekleyen şirket, kullanıcılara konuşmanın yapay zeka sunucularını yönlendirme ve hatta onlarla etkileşim kurma imkanı tanıdı. Ayrıca Google’ın Ses Özetleri özelliğini Gemini sohbet robotuna ve Google Dokümanlar’a da eklediğini hatırlatalım. Bu sayede kullanıcılar, daha fazla türde yazılı materyali yapay zeka podcast’lere dönüştürmeye başladı. 

NotebookLM’in desteklediği yeni diller

NotebookLM’in desteklediği yeni diller arasında Güney Afrika dili, Arapça, Azerice, Bulgarca, Bengalce, Katalanca, Çekçe, Danca, Almanca, Yunanca, Avrupa, Latin Amerika, Meksika lehçelerinde İspanyolca, Estonca, Baskça, Farsça, Fince, Filipince, Avrupa ve Kanada lehçelerinde Fransızca, Galiçyaca, Guceratça, Hintçe, Katalanca, Haiti Kreolü, Macarca, Ermenice, Endonezyaca, İzlandaca, İtalyanca, İbranice ve Japonca da yer almakta. 

Buna ek olarak Cava, Gürcüce, Kannada, Korece, Konkani, Latince, Litvanca, Letonca, Maithili, Makedonca, Malayalam, Marathi, Malayca, Birmanya (Myanmar), Nepalce, Felemenkçe, Nynorsk ve Bokmål lehçelerinde Norveççe, Oriya, Pencapça, Lehçe, Peştuca, Brezilya ve Portekiz lehçelerinde Portekizce, Romence, Rusça, Sindhi, Sinhala, Slovakça, Slovence, Arnavutça, Sırpça (Kiril), İsveççe, Svahili, Tamilce, Telugu, Tayca, Türkçe, Ukraynaca, Urduca, Vietnamca, basitleştirilmiş ve geleneksel Çince dilleri de desteklenmekte. Google’ın belirttiğine göre dili istediğiniz zaman değiştirebiliyorsunuz. Böylece çok dilli içerik veya çalışma materyalleri oluşturmanın kolaylaştığını söylemek mümkün. 

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Twitter (X) çöktü mü? (7 Temmuz 2025) Son 24 saat kesinti raporu
  • Temmuz 7, 2025

Twitter çöktü mü? sorusu 7 Temmuz 2025 (bugün) sıklıkla yanıtı araştırılan sorulardan biri oldu. Bazı kullanıcılar Twitter’a (X) erişim sağlayamadığını sosyal medyadan paylaştı. Peki son durum nedir? Açıklama yapıldı mı? İşte detaylar… Kaynak chip

Devamı

Devamı
WhatsApp çöktü mü? 7 Temmuz 2025 kesinti raporu: WhatsApp neden açılmıyor?
  • Temmuz 7, 2025

WhatsApp çöktü mü? 7 Temmuz 2025 (bugün) bazı kullanıcılar WhatsApp’ta erişim sorunu yaşadıklarını, mesajlarının iletilmediğini ya da uygulamanın hiç açılmadığını ifade etti. Peki WhatsApp çöktü mü? Resmi açıklama var mı? İşte detaylar… Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir