Netflix, orijinal yapımında ilk kez yapay zeka destekli görsel efekt kullandı

Netflix, Arjantin yapımı bilim kurgu dizisi El Eternauta’da yer alan bir sahnede, üretken yapay zeka ile oluşturulmuş görsel efektleri ilk kez ekrana taşıdığını açıkladı. Şirketin eş CEO’su Ted Sarandos, bu teknolojiyi “sadece daha ucuz değil, daha iyi içerikler üretmek için inanılmaz bir fırsat” olarak nitelendirdi.

Bahsi geçen sahne, Buenos Aires’te bir binanın yıkılışını konu alıyor. Geleneksel efekt yöntemleriyle yüksek maliyetli olacak bu sekans, Netflix’in bünyesindeki inovasyon grubu Eyeline Studios’un katkısıyla üretken yapay zeka kullanılarak tamamlandı. Sarandos, bu sayede sahnenin geleneksel yöntemlere göre 10 kat daha hızlı ve çok daha düşük bir maliyetle üretilebildiğini belirtti. Sarandos ayrıca, “Bu sahne, bir Netflix orijinal yapımında ekrana gelen ilk üretken yapay zeka ile hazırlanmış final görüntüsü oldu. Yapım ekibi sonuçtan oldukça memnun kaldı,” dedi.

Ancak üretken yapay zekanın kullanımı, Hollywood’da hala tartışmalı bir konu. 2023’teki grev sürecinde, sektördeki sendikalar yapay zeka kullanımının insan emeğinin yerini alma riskine karşı düzenlemeler talep etmişti.

Netflix’in diğer eş CEO’su Greg Peters ise yapay zeka teknolojisinin yalnızca prodüksiyon değil, kullanıcı deneyimi ve reklam alanında da potansiyel sunduğunu vurguladı. Peters, izleyicilerin yalnızca konuşarak içerik arayabileceği bir deneyimin mümkün olabileceğini şu sözlerle belirtti:

Mesela, ‘80’lerden karanlık bir psikolojik gerilim filmi izlemek istiyorum’ dediğinizde anlamlı sonuçlar dönen bir sistem, artık hayal değil.

Netflix’in Haziran ayında paylaştığı çeyrek raporuna göre şirketin gelirleri geçen yıla göre yüzde 16 artarak 11,08 milyar dolara ulaştı. Bu performansta, 122 milyon izlenmeye ulaşan Squid Game’in final sezonu da etkili oldu.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Faks makineleri, 2025’te neden halen kullanımda? İşte 6 nedeni
  • Temmuz 18, 2025

Onlarca yıl önceye dayanan bir teknoloji olan faks, tüm büyük gelişmelere rağmen halen hayatımızdan tam manasıyla çıkmış değil. Peki faks teknolojisini neredeyse “ölümsüz” yapan sebepler neler? Kaynak chip

Devamı

Devamı
Telefonunuzun arkası sihirli: Bu 6 kullanım yolunu deneyin
  • Temmuz 18, 2025

Telefonunuzun arka yüzeyi düşündüğünüzden çok daha fazlasını yapabilir! Dokunmatik komutlar, ters şarj, temassız ödeme ve daha fazlasını yapabilirsiniz. İşte 7 şaşırtıcı kullanım! Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir