Mira Murati’nin yapay zeka girişimi Thinking Machines Lab’in değerlemesi 12 milyar dolara ulaştı

OpenAI’ın eski CTO’su Mira Murati‘nin yapay zeka girişimi Thinking Machines Lab’in 2 milyar dolar yatırım alacağını geçtiğimiz Haziran ayında sizlere aktarmıştık. Paylaşılan bilgilere göre Thinking Machines Lab‘in 2 milyar dolarlık tohum yatırım turu resmen tamamlandı.

2 milyar dolarlık yatırım ile birlikte Thinking Machines Lab’in değerlemesinin 10 milyar dolar seviyesinde olacağı tahmin ediliyordu. Thinking Machines Lab tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 milyar dolarlık yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 12 milyar dolara ulaştı.

Thinking Machines Lab’in 2 milyar dolarlık tohum yatırım turu, Andreessen Horowitz liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında ise Nvidia, Accel, ServiceNow, CISCO, AMD ve Jane Street yer alıyor. 2 milyar dolarlık tohum yatırımın, bugüne kadar girişim ekosisteminde gerçekleşen en büyük tohum yatırım olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Hatırlatmak gerekirse Mira Murati, geçtiğimiz yılın Eylül ayında OpenAI’dan ayrılmıştı. OpenAI’ın ardından kendi şirketini kurmak için çalışmalara başlayan Murati, Şubat ayında Thinking Machines Lab’i kurduğunu duyurdu. Kısacası Thinking Machines Lab, sadece 5 aylık bir süre içinde 12 milyar dolar gibi oldukça büyük bir değerlemeye ulaştı.

Thinking Machines Lab’in odağında yapay zeka teknolojileri olsa da tam olarak hangi ürün üzerinde çalıştığı konusunda bir bilgi bulunmuyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mira Murati, önümüzdeki aylarda üzerinde çalıştıkları ürün ile ilgili bilgiler paylaşacaklarını duyurdu. Şimdiden yapay zeka ve girişim ekosisteminin en önemli markalarından birine dönüşen Thinking Machines Lab’in detaylarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Perdenin ardındaki internet: Karanlık Web nedir, nasıl ulaşılır?
  • Temmuz 20, 2025

Karanlık Web’in yalnızca siber suçluların kullandığı erişilmez bir yer olduğu düşüncesi yaygın olsa da, bu dijital dünyanın derinliklerinde dolaşmanın ve içeriklere ulaşmanın belirli yolları mevcut. İşte Karanlık Web’de dolaşmak hakkında bilmeniz gerekenler… Kaynak chip

Devamı

Devamı
Bilim kurgu gerçek oldu, arılar minik robotlara dönüştürüldü
  • Temmuz 20, 2025

Çinli bilim insanları, beyinlerine yerleştirilen minik kontrol cihazları sayesinde arıların uçuş yönlerini başarıyla değiştirmeyi başardı. Bu dikkat çekici gelişme, arıların gelecekte arama-kurtarma veya keşif görevlerinde kullanılması gibi pek çok ilginç olasılığı gündeme getiriyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir