ChatGPT artık belgelerden bilgi çekiyor, toplantıları kaydediyor

OpenAI, ChatGPT‘nin kurumsal kullanımına yönelik yeteneklerini artıran bir dizi yeni özelliği duyurdu. ChatGPT artık Google Drive, Dropbox, OneDrive, Box ve SharePoint gibi bulut depolama servislerine bağlanabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, kendi belgeleri ve tabloları üzerinden spesifik sorular sorarak bilgiye ulaşabiliyor. Örneğin, “Geçen yılın ilk çeyreğinde şirketin geliri neydi?” ya da “İtalya seyahatimde kaç kez feribot kullandım?” gibi sorular ChatGPT tarafından yanıtlanabiliyor.

Bu entegrasyonlarla birlikte ChatGPT, belgelerdeki verileri mevcut kullanıcı izinlerine uygun şekilde yapılandırarak sunuyor ve kaynak belirtmeyi ihmal etmiyor. Özellikler, ChatGPT Team, Enterprise ve öğrencilere özel Edu planlarının kullanıcılarına sunuluyor.

Bunlara ek olarak, ChatGPT artık toplantı kaydı ve transkript oluşturma özelliğine de sahip. “Record mode” adı verilen bu özellikle, kullanıcılar düşünce süreçlerini, beyin fırtınalarını veya toplantılarını kaydedebiliyor. Kaydedilen içerikler zaman damgalı notlara ve aksiyon maddelerine dönüştürülüyor. Ayrıca, bu notlar üzerinden sorgulama yapılabiliyor ya da aksiyon maddeleri ChatGPT’nin Canvas aracıyla belge haline getirilebiliyor.

OpenAI, bu özelliklerle yalnızca Google ve Microsoft gibi devlerle değil, aynı zamanda Notion, ClickUp gibi üretkenlik araçları sunan girişimlerle de rekabet ediyor. Şirketin verilerine göre, ChatGPT’nin ücretli kurumsal ürünlerini kullanan müşteri sayısı 3 milyona ulaştı. Bu sayı Şubat 2024’te 2 milyondu.

Yeni özellikler arasında ayrıca HubSpot, Linear ve seçili Google ve Microsoft araçları için “deep research” bağlantıları da yer alıyor. Bu sayede kullanıcılar kapsamlı araştırma raporları hazırlayabiliyor. Derin araştırmalar için MCP (model context protocol) desteği de Pro, Team ve Enterprise planlarında sunulacak.

Tüm bu gelişmeler, OpenAI’ın üretken yapay zeka pazarında kurumsal müşterileri merkeze alan stratejik büyümesini hız kesmeden sürdürdüğünü gösteriyor dersek yanlış olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Alibaba’dan kodlamaya odaklanan açık kaynaklı yapay zeka modeli: Qwen3-Coder
  • Temmuz 23, 2025

Geçtiğimiz aylarda hibrit yapay zeka akıl yürütme modelleri ailesi Qwen3 ile gündeme gelen Alibaba, şimdi de kodlamaya odaklanan açık kaynaklı yapay zeka modeli Qwen3-Coder‘ı piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Yüksek performanslı yazılım geliştirme için tasarlanan Qwen3-Coder, Alibaba’nın belirttiğine göre; yeni…

Devamı

Devamı
Amazon, yapay zeka destekli giyilebilir teknoloji girişimi Bee’yi satın aldı
  • Temmuz 23, 2025

Amazon, kullanıcıların konuşmalarını dinleyerek kişisel asistanlık yapan yapay zeka destekli giyilebilir teknoloji girişimi Bee‘yi satın aldı. Bee’nin kurucu ortağı Maria de Lourdes Zollo’nun LinkedIn’de yaptığı açıklamayla doğrulanan satın alma, Amazon tarafından da onaylandı ancak anlaşmanın henüz tamamlanmadığı belirtildi.…

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir