Nisanda yağışlar geçen yıla oranla yüzde 155 arttı Nisanda yağışlar geçen yıla oranla yüzde 155 arttı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 2025 Nisan Ayı Alansal Yağış Raporu’ndan derlediği bilgilere göre, Türkiye geneli nisan ayı yağışı, hem normalin hem de geçen yıl nisan ayı yağışının üzerinde gerçekleşti.

Geçen yıl nisanda, metrekareye 28,5 kilogram yağış düştü. Bu sene aynı dönemdeki yağış miktarı ise 72,7 kilograma yükseldi. Yağışlarda normaline göre yüzde 27, geçen yıl nisan ayına göre ise yüzde 155 artış yaşandı.

Nisanda yağışlı gün sayısı 14,2

İl geneli en fazla yağış, metrekareye 140,9 kilogram ile Hakkari’de görülürken, normaline göre yağışın en çok arttığı il yüzde 135 ile Burdur oldu.

Burdur ve Isparta’da 65, Aydın, Denizli ve Muğla’da 28, Afyonkarahisar ve Uşak’ta 22, Ankara ve Eskişehir’de ise son 20 yılın en yüksek nisan ayı yağışı kaydedildi.

Türkiye genelinde yağışlı gün sayısı 1991-2020 ortalamasında 10,8 gün olarak hesaplanırken, nisanda ortalama 14,2 gün oldu.

Kaynak: Yeni Safak – Aktüel

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

İlahiyatçı İhsan Şenocak’ın babası Kamil Şenocak Hoca Hakk’a yürüdü İlahiyatçı İhsan Şenocak’ın babası Kamil Şenocak Hoca Hakk’a yürüdü
  • Temmuz 8, 2025

İlim, irfan, bilgi ve hikmet yoluna adadığı ömrünü tamamlayarak Rahmet-i Rahman’a kavuşan Kamil Şenocak hocamıza Cenab-ı Hak rahmetiyle muamele eylesin. Ailesine, yetiştirdiği talebelere ve muhibbânına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, makamı alî olsun. Yetiştirdiği… — Prof. Dr.…

Devamı

Devamı
Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri
  • Temmuz 7, 2025

Metan gazı (CH₄), doğalgazın ana bileşeni olup atmosferde bol miktarda bulunan, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Doğrudan toksik olmasa da yüksek konsantrasyonlarda bulunduğunda oksijenin yerini alarak boğulmaya neden olabilir. Kaynak: Yeni Safak – Aktüel

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir