Yapay zeka destekli iş zekası platformu WisdomAI, 23 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco merkezli yapay zeka destekli iş zekası platformu WisdomAI, 23 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Coatue Ventures liderlik ederken, Madrona, GTM Capital, Anthology Fund ve melek yatırımcılar da katılım gösterdi.  WisdomAI, aldığı yatırımı ürün geliştirmeyi hızlandırmak, mühendislik ekiplerini genişletmek ve kurumsal müşteri tabanını büyütmek için kullanmayı planlıyor.

Girişimin faaliyet alanı

Rubrik’in kurucu ortaklarından Soham Mazumdar, 2023’te Rubrik’ten ayrılmasının ardından yeni bir veri girişimi olan WisdomAI ile geri döndü. Girişim, yapılandırılmış, yapılandırılmamış ve hatta yazım hataları ve hatalarla dolu “kirli” verilerden iş zekası çıkarabilen yapay zeka destekli veri analitiği sunuyor.

WisdomAI, veri analitiği ekibine rapor hazırlatmak yerine, iş birimlerinin doğrudan sorular sorup detaylara inmesini sağlıyor. Örneğin, bir gelir yöneticisi, “Çeyreği nasıl kapatacağım?” diye sorduğunda WisdomAI, odaklanılması gereken bekleyen anlaşmaların bir listesini ve her birinin neden geciktiğine dair bilgileri sunabiliyor. Bu bilgiler arasında müşterilerin yanıt beklediği soruların listesi de yer alıyor. Mazumdar, “CRO, bizim platformumuzda sadece beş tuşla, normalde beş analistin ve ciddi bir zamanın harcanmasını gerektiren detaylara ulaşabiliyor,” ifadelerini kullandı. Girişimin çözmek istediği soru tipi sadece bu değil. İlk müşterilerden biri, sahada binlerce çalışanı bulunan bir petrol ve gaz şirketi. Bu şirket, üretimle ilgili soruları yanıtlamak için WisdomAI’ı kullanıyor. Bu soruların yanıtları, depolanan belgelerden telemetri verilerine kadar geniş bir veri yelpazesinden çekiliyor.

Girişimin öne çıkan özellikleri 

Mazumdar’a göre, WisdomAI’ı öne çıkaran iki ana unsur var: Kurucu ekibin Rubrik’ten gelen güçlü geçmişi ve platformun “kirli” verilerle bile yüksek doğruluk oranına sahip olması. WisdomAI, hem veri tabanları gibi yapılandırılmış verilerden hem de dosyalar gibi yapılandırılmamış verilerden yanıt üretebiliyor.

En az bunun kadar önemli olan bir diğer özellik de WisdomAI’ın asla halüsinasyon üretmemesi. Çoğu yapay zeka uygulaması, veri setlerini eğitmek, model boyutunu artırmak ve prompt mühendisliği ile doğruluğu artırmaya çalışıyor. Ancak yine de yanıtların uydurma olma riski mevcut. WisdomAI ise üretken yapay zekayı sadece sorgu oluşturma aşamasında kullanıyor. Mazumdar bu konuda şu açıklamayı yapıyor: 

Sonuçta, üretken yapay zeka halüsinasyon üretebilir. Bizim yaptığımız, üretken yapay zekayı küçük sorgu programları yazdırmak için kullanmak. Bu sorgularla farklı sistemlere erişiyoruz.” 

Bu yöntem sayesinde, WisdomAI’ın ürettiği yanıtlar uydurma değil, gerçek verilere dayalı. Mazumdar, platformun şu anda ConocoPhillips, Cisco ve Descope gibi müşterilerle çalıştığını belirtiyor. Girişim ayrıca Snowflake, Google BigQuery, Amazon Redshift, Databricks ve Postgres gibi büyük bulut veri depolama servisleriyle de entegre olabiliyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

iPhone’ların yeni belası: Ekranda beliren “Siyah Ölüm Noktası” nedir?
  • Temmuz 5, 2025

Bazı iPhone 16 kullanıcıları, ekranın üst kısmında aniden ortaya çıkan küçük, siyah bir leke fark ettiklerini sosyal medyada ve Reddit’te paylaşmaya başladı. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Bunları, yaz aylarında otomobil içinde sakın bırakmayın
  • Temmuz 5, 2025

Yazın sıcak havalarda, otomobilin içinde artan sıcaklık, otomobil içindeki bazı nesnelerin patlamasına ya da yangın çıkarmasına neden olabilir. Peki nedir bunlar? Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir