Fiverr CEO’su açıkladı: İnsanların yapay zekanın işlerini alması karşısında izleyebileceği 7 yol

Fiverr CEO’su Micha Kaufman, geçtiğimiz haftalarda çalışanlara gönderdiği bir ileti ile yapay zekanın işlerini ellerinden almasına dair uyardı. Yapay zekanın hem kendisinin hem de çalışanların işinin peşinde olduğunu belirten Kaufman, bu durumdan etkilenebilecek 8 iş rolünü paylaştı. 

Şu tatsız gerçeği paylaşayım: Yapay zekâ (AI) işlerinizin peşinde. Hatta benim işimin de. Bu bir “uyanma çağrısı”.

Programcı, tasarımcı, ürün yöneticisi, veri bilimci, avukat, müşteri destek temsilcisi, satışçı ya da finansçı olmanız fark etmez — yapay zeka sizin için de geliyor.

Bu uyarı ile birlikte Kaufman, insanların yapay zekanın işlerini alması karşısında izleyebileceği 7 çözüm önerisini de paylaştı. Kaufman’ın sunduğu çözüm önerileri arasında alanınızdaki en yeni yapay zeka çözümlerini öğrenmek, denemek ve ustalaşmak yer alıyor. Ayrıca Kaufman, Prompt (istem) mühendisi olmayı da öneriyor. Yapay zekayı şirket verimliliğine entegre etmek ve daha fazla işi daha hızlı üretmek de Kaufman’ın önerileri arasında. E-postada bulunan çözüm önerileri şöyle sıralanıyor: 

Ne yapabiliriz?

Önce bir durun, bunu sindirin. Bir bardak su için, gerekiyorsa aynanın karşısında bağıra çağıra rahatlayın. Panik kimseye çare olmadı. Alanınızda olağanüstü bir yetenek olmanıza yardımcı olacak adımlar:

  1. Alanınızdaki en yeni yapay zeka çözümlerini öğrenin, deneyin, ustalaşın. “Süper güç” kazandıran araçları bulun (örn. programcılara Cursor, müşteri destek için Intercom Fin veya SentiSum, avukatlara Lexis+ AI, Legora…).

  2. Ekibimizde yapay zeka konusunda en bilgili kişileri bulun, onlardan öğrenin.

  3. Zaman en değerli varlığımız. 2024’teymiş gibi çalışıyorsanız yanlış yapıyorsunuz; artık daha fazla işi daha hızlı ve verimli yapmanız bekleniyor.

  4. Prompt (istem) mühendisi olun. Google öldü; LLM (büyük dil modelleri)ve GenAI (üretken yapay zeka) yeni temel araçlar. Bunları uzman gibi kullanmayanların değeri, neye uğradığını anlamadan düşecek.

  5. Yapay zekayı şirket verimliliğine entegre edin. Eldekilerle daha fazlasını yapmayı öğrenmeden yeni insan almak mantıklı değil.

  6. Şirket stratejisini iyi anlayın ve hedeflere katkı verin. “Herkes fikrini söylesin” toplantısı beklemeyin; öyle bir toplantı olmayacak. Fikirlerinizi proaktif biçimde sunun.

  7. Fırsat beklemeyi bırakın, yaratın. Öğrenmek ve gelişmek için adım atana yardım edeceğime söz veriyorum.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Klavye kısa yol tuşları: Windows’ta işinizi kolaylaştıracak tuş kombinasyonları
  • Mayıs 7, 2025

Günümüzün hızlı tempolu dijital dünyasında, saniyeler bile değerli. İşte tam da bu noktada, Windows işletim sisteminin sunduğu zengin klavye kısayolları imdadımıza yetişiyor. İşte işinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak. Kısa yol tuşları Kaynak chip

Devamı

Devamı
Ay Dünya’dan uzaklaştıkça, günlerimiz 25 saat olabilir
  • Mayıs 7, 2025

Ay’ın Dünya’dan uzaklaşması, gezegenimizin dönüş hızını yavaşlatarak günleri uzun vadede 25 saate kadar çıkaracak. Bilim insanları, bu uzun vadeli değişimi anlamamıza yardımcı olacak yeni veriler sundu. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir