Yazar Mustafa Kutlu ‘Rüzgarlı Pazar’ dizi setini ziyaret etti: Ömrüm girilmeyen, çıkılmayan yerlerde gecekondularda geçti Yazar Mustafa Kutlu ‘Rüzgarlı Pazar’ dizi setini ziyaret etti: Ömrüm girilmeyen, çıkılmayan yerlerde gecekondularda geçti

Yapımcılığını ve senaristliğini Uğur Uzunok’un üstlendiği 8 bölümlük “Rüzgarlı Pazar” dizisi, TRT’nin dijital platformu tabii’de izleyicilere sunulacak.

Kutlu, diziye ilişkin sorularını yanıtlarken, 2000’li yıllarda İstanbul’da üst geçitlerin çok yaygın olduğunu belirterek, şunları anlattı:

Sonrasında işportacıların kaldırıldığını aktaran

  • “Hatta benim ‘Yoksulluk Kitabı’ diye de bir kitabım var. Ben bu toplumun en altında bulunan insanların evlerine, barklarına, mahallelerine çok aşina olarak günler geçirdim. Dolayısıyla bu kitabın, maceranın da film olmasını çok arzuluyordum. Rahmetli Osman Sınav ile çok düşündük bunu nasıl yapalım, ne edelim diye ama ömrü vefa etmedi. Uğur kardeşimize nasipmiş. İnsan hayatta nasibi kadar yaşar, nasibi kadar yer içer.”

Uzun yıllardır set ortamına girmediğini dile getiren Kutlu, “Ben bir seti görmeyeli yarım asır geçmiş. Daha önce yakınlığımız olan, kitaplarını bastığımız Halit Refiğ ve Metin Erksan’ın setlerine gitmiştim. Onlar Yeşilçam şartlarında çalışıyordu. Bu seti gördüğüm zaman dudağım uçukladı. Şehir gibi bir şey. Bu kadar personel, çalışan, oynayan. Elbette ki bunların sonucunda da güzel işler çıkıyor ortaya. ‘Rüzgarlı Pazar’ kitabının çekimlerini de böyle bir sette görmek bana nasip oldu. Çok memnunum bu durumdan. Çok iyi bir iş çıkacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

  • “Dedim ki, çocuğu yad ellere vermedik, bizden olanlara verdik. İnşallah onun kadrini kıymetini bilirler. İnşallah bahtı açık olur. Karakterler, bir maceranın kadrosunu teşkil ediyor. Hayalhanemde böyle tipler var. Benim ömrüm dört duvar arasında, masa başında değil de hep çarşı, pazar, girilmeyen, çıkılmayan yerlerde, imalathaneler, gecekondular, kahvelerde geçti. Masanın başında daktilo veya bilgisayarla yazan biri değilim. Bilgisayar açmasını bilmem. Elimle yazıyorum ve bir oturuşta bir hikaye yazdığımı biliyorum.”

  • “Güzel sanatlar akademisine girmeyi düşünüyordum. O zamanlar güzel sanatlar akademisi Fındıklı’daydı ve imtihanı ayrı yapılıyordu. Ben posta treniyle Erzincan’dan İstanbul’a üç günde geldim imtihana girmek için. Güzel sanatların binasından içeri girdim. O zamanlar Erzincan’ın dışına çıkmış birisi değildim. Saf bir Anadolu çocuğuydum. Baktım atmosfer hiç bana göre değil. Kız erkek ilişkileri, yakınlaşmalar, oturmalar, kalkmalar, içmeler. Biz gün görmemiş taşra çocuğuyuz. ‘Ben burada yapamam.’ dedim.”

“Futbol oynuyordum ben o sırada. Taksim’de bir akrabamın evinde kalıyordum. O zamanlar antrenmanları seyretmek ücrete tabi değildi. Antrenman sahasına gidip efsane Galatasaray kadrosunu seyrediyordum. Metin Oktay’ı seyrettim ve memlekete dönünce ‘Ben Metin Oktay’ı gördüm.’ dedim. Bu yazma işi sonradan bana gelmiş bir şey.” ifadelerini kullandı.

, “Madem resim yapamıyorum hiç olmazsa derdimi yazıyla anlatayım dedim. Orhan Okay hocamızın da büyük yakınlığını gördüm. Hayatımın kırılma noktalarından biri de Orhan Okay’ın odasında, Hareket Mecmuası’nı çıkaran Ezel Erverdi ile tanışmam olur. Bizi tanıştıran Orhan Okay idi. Şanslı bir insanım, yazdıklarım hemen yayınlandı. O gün bugün, aradan yarım asırdan fazla geçmiş.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Safak – Aktüel

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Elmas Programı kapsamına alınan Melikgazi Belediyesi Havacılık Lisesi Türkiye’nin gözbebeği olacak Elmas Programı kapsamına alınan Melikgazi Belediyesi Havacılık Lisesi Türkiye’nin gözbebeği olacak
  • Temmuz 19, 2025

Savunma sanayii alanında yerli üretimi artırmak, stratejik bağımsızlığı güçlendirmek amacıyla Milli Yetkinlik Hamlesi’nde önemli rol üstlenen ELMAS programına dahil edilen 13 mesleki lisede öğrenciler; insansız hava araçları, ileri malzeme teknolojileri robotik sistemler, siber güvenlik ve yapay zeka gibi…

Devamı

Devamı
Marcus Aurelius Türkiye’de: 65 yıllık hasret sona erdi Marcus Aurelius Türkiye’de: 65 yıllık hasret sona erdi
  • Temmuz 19, 2025

Roma İmparatoru Marcus Aurelius’un Boubon Antik Kenti’nden kaçırılan bronz heykeli, 65 yıl sonra Türkiye’ye iade edildi. “Uzun soluklu bir mücadeleydi. Biz haklıydık, kararlıydık, sabırlıydık ve kazandık… Tırnaklarımızla kazıyarak gereken delilleri topladık! Boubon Antik Kenti’nden 1960’larda kaçırılan Marcus Aurelius…

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir