Görsel üretimi için 10 güçlü yapay zeka aracı

Dream Machine, Midjourney, Sora, Higgsfield ve daha pek çok platform; gerçekçi portrelerden animasyonlara, ürün görsellerinden logolara kadar geniş bir yelpazede üretim imkanı sunuyor. Gelin, 2025’in öne çıkan yapay zeka görsel üretim araçlarını teknik detayları, kullanım avantajları ve fiyatlandırma modelleriyle birlikte inceleyelim. 

Luma AI’ın Dream Machine aracı, referans görseller ve istemlerden yapay zeka görseller oluşturabiliyor. Dilerseniz mevcut görselleri değiştirme seçeneği de sunuluyor. Model olarak Luma Photon’u kullanan Dream Machine, farklı boyutlarda 720 piksel çözünürlüğe kadar görseller üretebiliyor. Araç, sınırlı kullanım ve filigranlar için ücretsiz olarak hizmet veriyor. Aylık 9,99 dolardan başlayan fiyatlar karşılığında 3.200 kredi tanımlanıyor. Her ne kadar Dream Machine uygulaması biraz sıra dışı olsa da; ücretsiz olarak deneme imkanı sunuluyor. Dream Machine’in video üretiminde de kullanılabileceğini belirtelim. 

Özellikle tutarlı animasyon karakterleri ve görsel efektleriyle öne çıkan Higgsfield, platformunda gerçekçi moda görselleri için Higgsfield Soul, Flux Kontext Max ve GPT-4o modellerini sunuyor. Higgsfield ile farklı boyutlarda yüksek kalitede görseller elde edebiliyorsunuz. Ancak yüksek kalite özelliğinden daha fazla kredi karşılığında yararlanabiliyorsunuz. Higgsfield ayrıca yazdığınız istemlerin kalitesini artırmanızı sağlayan bir araca da yer veriyor. Higgsfield’ın görsel tarzlar kapsamında iPhone kamerasından bir Selfie, TikTok’a uygun ya da Instagram estetiğine sahip görseller oluşturabilmesi onu rakiplerinden ayırıyor. Higgsfield ile görselin yanı sıra video üretimi de gerçekleştirebilirsiniz. 

Birbirinden farklı modelleri platformunda sunan Ideogram ile Insan portreleri, ürünler, logolar, posterler ve hatta tişört tasarımları üretebilirsiniz. Magic Prompt özelliğiyle istem yazımını bir üst seviyeye taşıyan araç, belirlediğiniz tarz ve renk seçenekleriyle ilerlemenizi sağlıyor. Kişilere 8 dolar ila 60 dolar arasında değişen abonelik paketleri sunan Ideogram, kurumsal aboneliklerini 20 dolardan başlatıyor.

Imagen 4; girift kumaşlar, su damlacıkları ve hayvan kürkü gibi ince ayrıntılarda dikkate değer bir netlik sunuyor. Imagen 4’ün gerçekçi fotoğrafların yanı sıra soyut tarzlardaki görüntülerde başarılı çıktılar ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Imagen 4, baskı veya sunumlar için çeşitli en boy oranlarında 2k çözünürlüğe kadar görüntüler oluşturabilir. Ayrıca Imagen 4’ün yazım ve tipografi konusunda da önemli ölçüde gelişmiş olduğunu söylemek mümkün. Imagen 4 ve Imagen 4 Ultra modellerini Google AI Studio, Gemini ve Whisk üzerinden kullanabiliyorsunuz. 

Daha önce video üretiminde kullanabileceğiniz 5 yapay zeka aracı arasında saydığımız Kling, görsel üretimi için de kullanılabiliyor. KOLORS adlı model serisiyle öne çıkan Kling, Elements özelliğiyle görsellere, ürün, sahne ve tarz ekleme seçenekleri sunuyor. Kling ayrıca sanal deneme özelliğiyle de dikkat çekiyor. Kling kullanırken dikkatli olmanız gereken konulardan biri de kredilerinizin kullanım tarihinin geçmesi. O nedenle aboneliğinizi güncel ve hesabınızı aktif tutmanız gerektiğini belirtelim.

Leonardo.Ai, kendi Phoenix modelinin yanı sıra FLUX, Lucid ve GPT modellerini de destekliyor. Leonardo.Ai ile Farklı boyut ve çözünürlüklerde görsel üretmeniz söz konusu. Model seçenekleriyle beraber farklı presetlere de erişebiliyorsunuz. Ayrıca görsel üretirken bokeh, sketch ve minimalist gibi tarz seçimleri de sunuluyor. Bunun üzerine kontrast ayarlarını da dilediğiniz gibi seçebildiğinizi belirtelim. Aylık 12 dolar ile 60 dolar arasında abonelik seçenekleri sunuluyor. Platformun ücretsiz sürümü de mevcut. Leonardo Ai’ın video üretimi özelliğine sahip olduğunu da belirtmekte fayda var. 

Görsel üretimi denince akla gelen ilk isimlerden biri Midjourney. Özellikle yaratıcı görseller üretmek isteyenlerin Midjourney’i tercih ettiğini söyleyebiliriz. Midjourney’nin birbirinden farklı model seçeneklerinin yanı sıra Niji ve Style Tuner özel modlarıyla dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Özellikle düzenleme konusunda kapsamlı çalışma alanı sunuyor. Ayrıca sunulan kişiselleştirme ve düzenleme seçenekleri de Midjourney’i diğer araçlardan farklılaştırıyor. Midjourney, aylık 10 dolar ile 60 dolar arasında abonelik planlarına sahip. Midjourney geçtiğimiz aylarda ilk yapay zeka video modeli V1’i tanıttı. 

Tıpkı Ideogram gibi Playground da görselin ötesinde poster, logo, tişört ve sticker gibi farklı tasarımlar için kullanılabiliyor. Araca giriş yaptığınızda üretmek istediğiniz tasarım ve beğendiğiniz görsel içeriklere dair seçim yapmanız isteniyor. İstemler aracılığıyla görsel üretmenizi sağlayan platform, Playground V3 modelini kullanıyor. Ayrıca Playground’a düzenlemek istediğiniz bir görseli yükleyebileceğinizi de ekleyelim. Sınırlı sayıda tasarım ve üretime sahip bir ücretsiz plan sunulurken, sınırsız premium tasarım ve 3 saatte 75 görüntü için aylık 15 dolardan başlayan fiyatlar söz konusu. 

Mart 2025’te Reve Image 1.0 modelini yayınlayan Reve, komutlara dayalı görsel üretimindeki başarısıyla öne çıkıyor. Image 1.0, uzun ve karmaşık komutlarda bile her detayı işleyebiliyor. Öte yandan model, düzenleme konusunda GPT-4o veya Midjourney ile yarışmakta güçlük çekiyor. Platformda, görsellerden varyasyonlar üretmeniz de mümkün. Kredi tabanlı fiyatlandırma sistemine sahip olan Reve, esnek kullanım seçenekleri sunuyor. 

OpenAI’ın yapay zeka video oluşturma aracı Sora üzerinden GPT-4o destekli yapay zeka görseller oluşturmak mümkün. Görsel referansları ya da komutlar kullanarak kolayca görsel oluşturabiliyorsunuz. Aynı şekilde oluşturduğunuz görselleri düzenlemek ve benzerlerini üretmek de oldukça kolay. ChatGPT’nin 25 Mart’ta kullanıma sunulan görüntü oluşturma özelliği ile bir haftada 700 milyondan fazla görsel üretilmişti. 2 Nisan’da ücretsiz kullanıcılara da açılan bu özellikle birlikte, kısa sürede 130 milyondan fazla kullanıcı toplamda 700 milyonu aşkın görsel üretti. Üstelik ChatGPT’nin kullanıcı sayısı, Studio Ghibli tarzı görseller sayesinde ikiye katlandı. Bu gelişmelerin ardından şirket, ChatGPT’nin görüntü oluşturma özelliğini geliştiricilerin kullanımına sunmayı da ihmal etmedi

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Kendini yok eden SSD: Üzerinde kendini imha etme tuşu var!
  • Temmuz 14, 2025

SSD’nizdeki kritik bilgilerin başkalarının eline geçmemesi için pratik bir çözüm mü arıyorsunuz? Öyleyse üzerinde “kendini imha etme düğmesi” olan bu yeni SSD tam size göre. Kaynak chip

Devamı

Devamı
WhatsApp’tan bir yeni özellik daha: “Sorular” geliyor
  • Temmuz 14, 2025

WhatsApp, daha fazla kullanıcı etkileşimi için kanallara yeni bir özellik daha eklemeye hazırlanıyor. Son beta sürümünde keşfedilen Sorular özelliği, bakın kullanıcılara neler sunacak… Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir