Yayıncılık platformu Substack, 1.1 milyar dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı

Yayıncılık platformu Substack’in podcast yayınları için yeni yapay zeka destekli özelliklerini tanıttığını 2023’ün ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Şirket, bu kez bir yatırım haberiyle gündeme geldi.

Substack, 100 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 100 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna BOND ve The Chernin Group ortaklaşa liderlik etti. ABD merkezli Substack’in yatırım turunda Andreessen Horowitz, Klutch Sports Group’tan Rich Paul ve Skims’den Jens Grede yer aldı. 

Şirketin değerlemesi yaklaşık 1,1 milyar dolara ulaştı. 2017 yılında kurulan Substack’in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise yaklaşık 200 milyon dolar oldu.

Şirket, yeni yatırımı, içerik üreticilerine ve onların topluluklarına daha iyi hizmet etmek ve Substack uygulamasını geliştirerek kullanıcıların dikkatini geri kazanmak için kullanılacağını açıkladı. 

Substack, Chris Best, Hamish McKenzie ve Jairaj Sethi tarafından hayata geçirildi. Şirket, içerik üreticilerinin ve yazarların kendi e-posta bültenlerini kolayca yayınlamasını ve bu içeriklerden doğrudan gelir elde etmesini sağlıyor. Kullanıcılar, yazarlara abone olarak ücretsiz ya da ücretli içeriklere erişebiliyor.

Substack, bağımsız yazarların, gazetecilerin ve düşünce liderlerinin okuyucularıyla doğrudan ilişki kurmasına ve bu ilişkiden gelir elde etmesine olanak tanıyor. Aslında Substack’in yazarlara kendi yayın platformlarını kurma ve para kazanma imkanı sunduğunu söyleyebiliriz. 

Platformun şu anda 100’ü aşkın çalışanı bulunuyor. 2025’in mart ayı itibarıyla platformdaki ücretli abone sayısı ise 5 milyonu geçti.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir uzay aracına art arda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!
  • Temmuz 18, 2025

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi? Kaynak chip

Devamı

Devamı
Yıllarca şarj gerektirmeyen nükleer pil geliştirildi
  • Temmuz 18, 2025

Güney Koreli bilim insanları, onlarca yıl boyunca enerji sağlayabilecek ve küçük cihazlarda kullanılabilecek yeni bir betavoltaik pil tasarımı geliştirdi. Pilin, karbon-14 izotopu ve perovskit malzemelerle oluşturulan hibrit yapısıyla dikkat çektiği belirtiliyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir