Savunma ve uzay sanayi için üretim altyapısı geliştiren Hadrian, 260 milyon dolar yatırım aldı

Savunma ve uzay sanayi için üretim altyapısı geliştiren Hadrian, 260 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin 260 milyon  dolarlık C serisi yatırım turuna Founders Fund ve Lux Capital ortaklaşa liderlik etti. ABD merkezli Hadrian’ın yatırım turunda Altimeter Capital, 1789 Capital, a16z, Construct Capital ve 137 Ventures yer aldı. 2020’de kurulan şirketin toplam yatırım miktarı yaklaşık 500 milyon dolara ulaştı.

Hadrian, yeni yatırımı Arizona’daki üçüncü fabrikasını kurmak, Kaliforniya’daki merkezini genişletmek ve üretim süreçlerini kaynak, döküm, eklemeli imalat gibi alanlara yaymak için kullanacağını açıkladı.

Şirket, Chris Power tarafından hayata geçirildi. Hadrian temelde, uzay ve savunma sanayii için yüksek hassasiyetli metal parçalar üreten, tam otomasyonlu fabrikalar kuruyor. Şirketin amacı, geleneksel yöntemlerle yavaş ve dağınık şekilde işleyen Amerikan imalat sektörünü yeniden yapılandırmak. Hadrian ayrıca, CNC işleme, kaynak, döküm, eklemeli üretim gibi ileri imalat tekniklerini otomasyon ile birleştirerek seri ve hızlı parça üretimi yapmayı hedefliyor. 

Şirket, Arizona’da Factory 3 adını verdiği yeni fabrikasını açmayı planlıyor. Bu tesis, mevcut ikinci fabrikadan dört kat daha fazla üretim yapabilecek. Şirket ayrıca Kaliforniya, Torrance’taki 500 bin metrekarelik merkez ve Ar-Ge alanını da büyütecek. 

Ayrıca Hadrian, sadece parça satmıyor. Şirketlere özel üretim kapasitesi sunan fabrika hizmeti modeli (factories-as-a-service) ile de çalışıyor. Bu sayede savunma ve uzay şirketleri, kendilerine tahsisli otomatik üretim tesislerine erişebiliyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Bir uzay aracına art arda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!
  • Temmuz 18, 2025

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi? Kaynak chip

Devamı

Devamı
Yıllarca şarj gerektirmeyen nükleer pil geliştirildi
  • Temmuz 18, 2025

Güney Koreli bilim insanları, onlarca yıl boyunca enerji sağlayabilecek ve küçük cihazlarda kullanılabilecek yeni bir betavoltaik pil tasarımı geliştirdi. Pilin, karbon-14 izotopu ve perovskit malzemelerle oluşturulan hibrit yapısıyla dikkat çektiği belirtiliyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir