KOBİ’ler için dijital stok ve operasyon yönetimi sunan platform: Cusdesk

Küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ) genellikle ERP yani kurumsal kaynak planlama sistemlerine erişmede zorluklar yaşıyor. Çünkü bu sistemler genellikle karmaşık, kullanımı zor ve maliyeti yüksek. İşte bu noktada, 2021 yılında Mert Buldur tarafından temelleri atılan Cusdesk, KOBİ’lerin bu ihtiyaçlarına yanıt veren bulut tabanlı ve tamamen özelleştirilebilir bir platform olarak öne çıkıyor.

Cusdesk, kullanıcıların iş modellerine göre alan tanımlayabildiği, ürün takibi ve borç-alacak yönetimini kolaylaştırdığı bir sistem sunuyor. Mobil uyumluluğu sayesinde saha ekiplerinin süreçlere dahil olmasını sağlayan uygulama, gerçek zamanlı ve merkezi bir panel üzerinden operasyonların takibini mümkün kılıyor. 2023 yılının başında kullanıma açılan platform, 3 bin 500’den fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Günlük ortalama 500 yeni kayıt ve bin işlem güncellemesi alıyor.

Öte yandan Cusdesk, pazarda Paraşüt, KolayBi ve DepoStokProgrami gibi rakiplerle rekabet ediyor. Ancak şirketin geliştirdiği sistem tamamen özelleştirilebilir, düşük maliyeti ve kullanıcı dostu arayüzüyle farklılaşıyor. Platform, klasik ERP sistemlerinin karmaşık ve maliyetli yapısının aksine, küçük işletmeler için erişilebilir ve esnek bir alternatif sunuyor. Şirketin bugüne kadar herhangi bir dış yatırım almadığının altını çizelim. 

Mert Buldur, Cusdesk’in öz kaynaklarla geliştirildiğini ve kullanıcı geri bildirimlerine göre şekillendiğini belirtiyor. Ancak uluslararası büyüme hedefleri doğrultusunda ilerleyen dönemde stratejik iş birlikleri ve yatırım fırsatlarına açık olduklarını ifade ediyor. 

Abonelik tabanlı gelir modeliyle çalışan Cusdesk, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre aylık veya yıllık paketler sunuyor. Yazılımın kullanım süresine dayalı bu model, küçük ve orta ölçekli işletmeler için sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir altyapı sağlıyor. 

Mert Buldur, daha önce farklı dijital ürünlerde edindiği deneyimler ışığında Cusdesk’i sade, amaca yönelik ve uzun vadeli büyümeyi hedefleyen bir çözüm olarak konumlandırıyor. Girişim, stok ve operasyonel süreçlerde yaşanan karmaşıklıkları ortadan kaldırarak KOBİ’lerin günlük iş akışlarına değer katmayı amaçlıyor.

Kısa vadede Türkiye’de KOBİ’lerin dijitalleşmesine odaklanan Cusdesk, orta ve uzun vadede ise global pazarlara açılarak, sade ve özelleştirilebilir yapıya ihtiyaç duyan işletmelere ulaşmayı hedefliyor. Çok dilli destek ve düşük giriş maliyeti ile farklı ülkelerdeki KOBİ’lerin karmaşık ERP sistemlerinden uzak, kolay kullanımlı bir çözüm arayışına yanıt vermeyi planlıyor.

Önümüzdeki dönemde sektörlere özel modüller, güçlü entegrasyon altyapısı ve stratejik iş birlikleri ile hem yerel hem de uluslararası pazarda önemli bir oyuncu olmayı amaçlayan Cusdesk, KOBİ’lerin operasyonel verimliliğini artırma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Driventure’ın Future of Mobility Accelerator programını tamamlayan 13 girişim
  • Temmuz 10, 2025

Driventure; mobilite, sürdürülebilirlik, akıllı üretim ve lojistik alanlarında fikirleri desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Future of Mobility Accelerator programını 13 girişim ile tamamladı. Erken aşama girişimcilere yönelik bu yoğun ve kısa süreli hızlandırma programı, 30 Haziran – 5 Temmuz tarihleri…

Devamı

Devamı
Okyanusa bir inek leşi bıraktılar, ortaya çıkanlar herkesi şaşırttı
  • Temmuz 10, 2025

Okyanusun dibine bırakılan inek leşi ile gelen şaşırtıcı keşif: Soğuk denizlerin sakini olarak bilinen bir köpekbalığı türü, tropikal sulara yakın bir bölgede ilk kez belgelendi Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir