Hazine dolu kayıp Nazi treni bulundu mu? İsimsiz mektupla gelen harita Hazine dolu kayıp Nazi treni bulundu mu? İsimsiz mektupla gelen harita

İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde ortadan kaybolduğu iddia edilen ve efsane haline gelen Nazi altın treniyle ilgili, Polonya’nın güneybatısındaki Wałbrzych kent yetkililerine yeni bir mektup ulaştı.

23 Nisan tarihli mektupta, ismi açıklanmayan bir kişi, bölgedeki gizli bir tünelde üç tren vagonunun yerini bildiğini öne sürdü.

St. Petersburg yakınlarındaki bir sarayda bulunan kehribar panellerle dolu olan oda 1941’de Nazi birliklerin saldırısına uğradı. Panellerin çalınarak Almanya’ya götürüldü ve daha sonra görülmediği biliniyor. Bazı iddialara göre oda, diğer ganimetlerle birlikte altın trenin içinde yer alıyor olabilir.

2015 yılında da iki adam yeraltı radarlarıyla trenin izine ulaştıklarını iddia ederek dünya genelinde büyük yankı uyandırmış, bölgeye Japonya’dan dahi define avcıları akın etmişti. Ancak tüm aramalara rağmen trene dair herhangi bir somut kanıt bulunamamıştı.

Yetkililer, son mektubu gönderen kişinin henüz resmi bir kazı izni başvurusunda bulunmadığını belirtirken, mektuptaki verilerin değerlendirilerek yeni bir araştırma yapılması olasılığı gündemde.

Kaynak: Yeni Safak – Aktüel

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Prof. Dr. Sadettin Ökten T3 Vakfı etkinliğinde anlattı: Küreselleşme çağında kimlik nasıl korunacak? Prof. Dr. Sadettin Ökten T3 Vakfı etkinliğinde anlattı: Küreselleşme çağında kimlik nasıl korunacak?
  • Temmuz 7, 2025

Sonraki haber T3 Söyleşileri, Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde Prof. Dr. Sadettin Ökten’in katılımıyla icra edildi. Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen, bilim, kültür, sanat ve düşünce dünyasından akademisyenlerle yapılan T3 Söyleşileri’nin bu haftaki konuğu Prof. Dr.…

Devamı

Devamı
Murat Ülker yazdı: Aldanma eğilimi bireysel mi, toplumsal mı? Murat Ülker yazdı: Aldanma eğilimi bireysel mi, toplumsal mı?
  • Temmuz 6, 2025

Bir düşünceyi paylaşmanın işlevi bazen o düşünceye inanmak bile değildir. O düşünceyi taşımak, bir tür sosyal şifre gibi kimliğinizi gösteren bir işarettir; sana benzeyenlerle görünmez bir bağ kurar. Singh, bunu “bir şeye inanmak değil, o şey aracılığıyla birilerine…

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir