Meta, gizliliği koruyarak WhatsApp’a yapay zeka özellikleri getirmeyi planlıyor

Meta, WhatsApp kullanıcılarının gizliliğini ihlal etmeden yapay zeka teknolojilerini sunmayı hedefliyor. Şirket, yeni geliştirdiği Private Processing teknolojisiyle kullanıcıların mesajlarını özel tutarak yapay zeka özelliklerinden yararlanabilmelerini sağlamayı planlıyor.

Meta, bu yeni teknolojisini kullanıcıların WhatsApp üzerinden okunmamış mesajları özetleme veya yazım önerileri alma gibi işlemleri gerçekleştirebilmeleri için sunmayı amaçlıyor.

Private Processing, kullanıcı mesajlarının yalnızca kullanıcı ve muhatapları tarafından erişilebilmesini garanti ederken, Meta ve WhatsApp’ın mesaj içeriğine erişmesine imkan tanımıyor. Bu, WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme ilkesini ihlal etmeden yapay zeka destekli özelliklerin kullanılmasını sağlıyor.

Şirket, bu teknolojiyi geliştirmek için güvenlik topluluğuyla iş birliği yaparak sürekli denetim ve iyileştirmeler yapmayı planlıyor. Meta, bu yaklaşımın daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulmadan önce güvenlik araştırmacıları tarafından incelenmesine olanak tanıyacak. Ayrıca Meta, geliştiricilere güvenli yapay zeka uygulamaları oluşturabilmeleri için yeni araçlar sunmayı da sürdürüyor.

LlamaGuard, LlamaFirewall ve LlamaPrompt Guard gibi araçlarla, yapay zeka sistemlerinin daha güvenli hale gelmesi sağlanacak. Bu araçlar, metin ve görsel güvenliği sağlayarak, potansiyel siber saldırılara karşı önlemler almayı amaçlıyor. Meta, bu teknolojilerle kullanıcı gizliliğini koruyarak yapay zeka kullanımıyla daha güvenli ve verimli bir dijital deneyim sunmayı hedefliyor.

Kaynak: webrazzi

Lionel

Yazıya tutkuyla bağlı olan Lionel, At gözlüklerini çıkarıp çevresine bakiyor ve gördüklerini Bikonu.com’da gündemi farklı bir bakış açısıyla ele alıyor. Analitik yaklaşımı, sade dili ve dikkat çekici yorumlarıyla okurların ilgisini çekmeyi başarıyor. İlgi alanları arasında güncel haberler, kültür, toplum ve insan hikâyeleri yer alıyor.

İlgili Yazılar

Aşırılıkların sistemi: Kepler-10 gezegen sisteminin sır perdesi aralanıyor
  • Nisan 30, 2025

Kepler-10 gezegen sistemi, Dünya büyüklüğündeki kavrulmuş bir kayalık gezegenden, derin okyanuslara sahip olabilecek devasa bir “su dünyasına” kadar, gökbilimcileri şaşırtmaya devam ediyor. Bu sistemdeki son keşifler, gezegenlerin oluşumu ve evrimi hakkındaki bildiklerimizi yeniden sorgulatıyor. Kaynak chip

Devamı

Devamı
Efsane geri döndü: Flappy Bird 10 yıl sonra Android’de yeniden uçuşta!
  • Nisan 30, 2025

Flappy Bird, 10 yıl sonra yeni karakterler ve dünyalarla Android’e geri döndü. Üstelik bu kez kripto para karmaşası da yok. Kaynak chip

Devamı

Devamı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir